Vysoce kvalitní servírovací desky a podnosy
Rodinné oslavy, večerní setkání s přáteli nebo párty - to jsou příležitosti, při kterých můžete své hosty potěšit nejen chutí ručně připravovaných pokrmů, ale také módním způsobem jejich podávání. Elegantní a jedinečný způsob podávání občerstvení vám umožní udělat na hosty ten nejlepší dojem. Prodejna DUKA vám nabízí potřebné doplňky z různých kvalitních materiálů: stylové servírovací desky nebo dřevěné podnosy, které vám usnadní organizaci každé párty.
Desky na podávání - typy
Desky na servírování sýrů, uzenin, pizzy nebo sushi jsou vybavení, které se vyplatí mít ve vaší kuchyni. Elegantní desky vyrobené z přírodního dřeva jsou ideální pro podávání předkrmů během romantické večeře v italském stylu, společenského setkání se španělskými tapas nebo odpoledního čaje plného chutných dezertů. Své hosty potěšíte tabulí připravenou speciálně pro tuto příležitost, naplněnou až po okraj oblíbenými masy a sýry, ovocem nebo sladkým občerstvením. Denně jej můžete používat jako kulaté prkénko nebo jako pomůcku při přípravě jídla, například pro nastavení horké pánve s pokrmem.
Servírovací desky s víkem
Jedná se o zajímavou variantu pro podávání svačin nejen v jídelně, ale i venku, například při zahradní párty nebo obědě za slunečného letního dne. Kvalitní servírovací desky s víkem, vyrobené ze dřeva a skla, účinně ochrání jídlo před vysycháním či nadměrnou vlhkostí a navíc dodají celému pokrmu jedinečnou eleganci.
Servírovací desky s talířem
Praktickým řešením, které dobře poslouží při večírcích a rodinných filmových maratonech, bude servírovací prkénko s přídavným talířem nebo talířem na předkrmy - olivy, papriky, klobásy kabanos nebo cherry rajčata. Každá servírovací deska na občerstvení je profilována tak, aby porcelánový talíř dokonale zapadl do prohlubní. Vyztužená deska odolná proti poškrábání nožem a dřevěná deska s pohodlnou rukojetí znamenají, že ji můžete používat v jakýchkoli podmínkách a snadno ji přenést z každé kuchyně do jídelny nebo obývacího pokoje.
Desky pro podávání sýrů, uzenin a sushi
Sýrová deska je jednou z nejoblíbenějších forem občerstvení pocházející přímo z elegantní a vkusné Francie. Nejčastěji se podává během večírků jako předkrm nebo něco k svačině, obklopené přísadami: hrozny, vlašské ořechy a brusinky. Při výběru prkénka pro podávání sýrů a uzenin je důležitá jeho kvalita. Nejlépe budou fungovat větší desky, na které se vejde široký výběr nástavců. Skvěle budou vypadat ty z akátového, olivového nebo vrbového dřeva. Pro servírování sushi lze použít i desky z jiných materiálů, jako je bambus.
Servírovací podnosy ze dřeva - elegantní a pohodlné
Prodejna DUKA nabízí dřevěné podnosy v různých velikostech, což umožňuje vytvořit sadu, která se bude hodit v každé domácnosti. Výběrem modelu z přírodního dřeva si můžete být jisti, že podnos bude sloužit svému účelu po dlouhou dobu. Díky univerzálnímu, nadčasovému designu a odolnému materiálu dřevo se dřevěný podnos hodí ke každému nádobí a hodí se jak pro intimní rodinnou hostinu, tak pro formálnější příležitosti.
Dvoupatrové servírovací podnosy
Stabilní, dvouúrovňový dřevěný tác s pohodlnými madly po stranách vám umožní bezpečně přenést talíře nebo šálky z kuchyně do obývacího pokoje a usnadní i sbírání nádobí ze stolu. Dvoupatrová struktura vám umožní pozvat ještě více hostů a připravit či objednat více lahůdek. Podnos ve tvaru stromu, vyrobený ze světlého dřeva a černé nerezové oceli, se bude na vašem stole skvěle vyjímat.
Jak podávat občerstvení na večírcích a rodinných oslavách?
„Savoir-vivre“ zahrnuje nejen pravidla vhodného chování při jídle, ale také pravidla podávání jednotlivých pokrmů. Především je zde specifické pořadí podávání jídel: začínáme aperitivem na povzbuzení chuti k jídlu, pak podáváme předkrmy, polévku, rybí pokrm, masový pokrm, sýr a nakonec dezert a kávu. Samozřejmě ne každá domácí párty obsahuje všechny tyto prvky, ale i při podávání pouze tří jídel se vyplatí pamatovat na jejich správné pořadí.
Neméně důležitý je způsob podávání pokrmů. Podnos je nezbytným prvkem, pokud chceme podávat pokrmy v souladu s pravidly savoir-vivre. Podle etikety by se pokrmy neměly podávat přímo z ruky – pokrmy připravené v kuchyni s hotovými porcemi by měly být umístěny na tác a takto podávány hostům.